Najnowsze przepisy
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 3
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 9
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 1
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 11
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 14
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się... ⇖ 12
Zapraszam do kulinarnej podróży, gdzie harmonia smaków... ⇖ 15
Tiramisu z bezą włoską
Połączenie espresso z migdałowym amaretto i słodką opalaną bezą to bez wątpienia kompozycja doskonała. Idealny deser dla smakoszy kawy, którzy lubią intensywne połączenia. Tiramisu w okrągłej foremce świetnie się prezentuje. Składniki na to ciasto są łatwo dostępne, a jeżeli nie lubicie likierów migdałowych, możecie zastąpić go innym np. Baileysem (na bazie irlandzkiej...
Przepisy z bloga
A raczej dwa pierniki. Duży i mały. Oba solidnie oblane... ⇖ 106
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą. Delikatny, maślany... ⇖ 216
Witajcie! Po dłuższej przerwie, wracam do Was z kolejną,... ⇖ 389
Witajcie! Dzisiejszy pomysł na obiad to soczysty siekany... ⇖ 382
Witajcie! Ostatnio ugotowałam wyrazisty w smaku barszcz... ⇖ 457