Najnowsze przepisy
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 4
Córka z Grecji to trzeci tom z serii Utracone córki W... ⇖ 6
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 8
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 14
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 8
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 12
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 17
Smalec
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Przepisy z bloga
2 porcje500 ml mleka 1,5%50 g płatków owsianychszczypta... ⇖ 150
1 polędwica z indyka1/2 czerwonej papryki2 średnie cebule... ⇖ 1164
500 g pieczarek1 średnia cebula1 duża łyżka masła700... ⇖ 62