Najnowsze przepisy
Składniki: pomidory dojrzałe 10 sztuk średnie, cebula... ⇖ 22
Chlebek z zielonymi szparagami i kozim serem, jest jednym z... ⇖ 12
Szakszuka z rzodkiewkami Szakszuka zapisywana także jako... ⇖ 12
Gulasz z karkówki z młodymi ziemniakamiKarkówka duszona... ⇖ 28
Schab wieprzowy bez kości wędzony podpiekany.
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.Surowiec:2,5 kg schabu bez kości, błon i narostówPeklowanie na mokro (według tabeli Dziadka):ilość dni peklowania 4.Dodatki do solanki:woda 1 lpeklosól 130 gramcukier 22 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18 ziarenczosnek pół główki (nie obierany)Wykonanie solanki, peklowanie:W 250 ml wody zagotowujemy liście laurowe, ziele angielskie i pokrojony w plasterki czosnek. Po zagotowaniu parzymy 15 minut i...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 33
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 32
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 59
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 47
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 37
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 60
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 165