Najnowsze przepisy
Bigos z wolnowaru nie jest szybkim daniem, ale za to... ⇖ 3
Mam dla Was zbiór najlepszych przepisów na sałatki na... ⇖ 37
Jest taki pisarz SFLiu Cixin, który za pomocą swoich... ⇖ 25
Składniki: pomidory dojrzałe 10 sztuk średnie, cebula... ⇖ 53
Racuszki drożdżowe.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z takiego samego ciasta jakie robimy na pączki. Takie racuszki to wspomnienie z lat dzieciństwa, a szczególnie z kolonii letnich gdzie panie kucharki często robiły je na podwieczorek. Są pyszne.Składniki:mąka pszenna 50 dagświeże drożdże 40 gcukier 1 łyżkamleko 250 mljajka 3 szt. (żółtka)masło 1 łyżkasól szczyptacukier waniliowy 16 gspirytus 3 łyżkiWykonanie:Drożdże rozpuszczamy w połowie...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 36
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 34
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 59
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 47
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 37
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 60
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 165