Najnowsze przepisy
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 3
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 13
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 16
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 16
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 9
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 12
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 17
Miodownik tradycyjny
Ciasto:3 szklanki mąki4 żółtka1 czubata łyżeczka sody4-5 łyżek miodu0,5 szklanki cukru10 dkg margaryny (masła)Rozpuszczamy miód, margarynę (masło) i cukier. Po wystudzeniu łączymy z pozostałymi składnikami i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części i wałkujemy trzy blaty ok 30x35 cm pieczemy każdy blat 15-20 minut w 180°C.Przed przełożeniem przecinamy...
Przepisy z bloga
200 g masła200 g cukrucukier waniliowy1 kg twarogu ( z... ⇖ 88
ciasto pierogowe;500 g mąki2 łyżki oliwy1 łyżeczka... ⇖ 178
Ciasto pierogowe ok 300 gnadzienie z cukinią200 g mięsa... ⇖ 224
1 filet z kurczaka1 mała czerwona papryka1 op grzybków... ⇖ 268