Najnowsze przepisy
Córka z Grecji to trzeci tom z serii Utracone córki W... ⇖ 2
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 6
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 11
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 1
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 11
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 14
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się... ⇖ 13
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja rodzina uważa, że takie proste ciasta często są najlepsze. SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24) 3 jajka 130 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego (opakowanie 16 g) szczypta soli 230 ml maślanki (prawie cała szklanka) 100 ml oleju 320 g mąki (2 szklanki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia (8 g) 500 g rabarbaru 2 łyżki cukru brązowego * Składniki powinny mieć temp. pokojową. PRZYGOTOWANIE Rabarbar umyj, osusz i pokrój na...
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne ciasto z truskawkami idealne na... ⇖ 1307
Przepis na szybkie i bardzo efektowne ciasto, którym na... ⇖ 531
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 4868
Ciasto wiśniowa chmurka to przepis obowiązkowy dla osób... ⇖ 112
Przepis na intensywnie cytrynową, bardzo puszystą babę o... ⇖ 99