Najnowsze przepisy
Mizeria stunnigowana, smakuje bombowo!Sezon ogórkowy trwa,... ⇖ 1
Te ciasteczka wyglądem jakoś specjalnie nie zachwycają,... ⇖ 10
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 9
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 24
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 26
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 19
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 16
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 16
Babka pomarańczowa na oleju i śmietanie
Przepis na bardzo wilgotną i puszystą babkę wielkanocną o intensywnym pomarańczowym aromacie. Ta babka jest zupełnie inna niż tradycyjne polskie wypieki tego typu. Przede wszystkim jest bardzo wilgotna dzięki odpowiednio dobranej recepturze. Zapraszam! Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na formę o pojemności 1 L) 1 pomarańcza 2 jajka 110 g cukru (1/2 szklanki) 200 g kwaśnej śmietany 18 % 120 ml oleju 1 łyżeczka naturalnego olejku pomarańczowego 250...
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne ciasto z truskawkami idealne na... ⇖ 1329
Przepis na szybkie i bardzo efektowne ciasto, którym na... ⇖ 531
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 4868
Ciasto wiśniowa chmurka to przepis obowiązkowy dla osób... ⇖ 112
Przepis na intensywnie cytrynową, bardzo puszystą babę o... ⇖ 99