Wszystkie przepisy z bloga :: majaskorupska.blogspot.com
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 261
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 187
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 261
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 209
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 184
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 242
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 256
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 240
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 254
I znowu kolejny skubaniec, wiem, znowu. Po pierwsze, jest... ⇖ 1026
Kiedy masz banany, które pokrywają się już brązowymi... ⇖ 256
Możecie mi wierzyć albo nie, ale do zeszłej jesieni,... ⇖ 306
Jeżeli jeszcze nie przejedliście się piernikiem, ja nie... ⇖ 327
Nie jestem szczególną wielbicielką kremów, wolę zupy,... ⇖ 327
Bułeczki to mój ulubiony wypiek, upiekłam ich mnóstwo i... ⇖ 323
Piekłam piernik, do którego potrzebowałam tylko białka,... ⇖ 444
Czy ciasto marchewkowe jest świąteczne? Dla mnie bardzo,... ⇖ 369
Lubię pisać, ale dzisiaj z czasem słabo, mimo, że to... ⇖ 360
Czy zimowa pora to czas na pieczenie szarlotki? Nie wiem... ⇖ 416
Dawno mnie tu nie było, na moje usprawiedliwienie mam to,... ⇖ 988
I znowu była długa przerwa na blogu. Na blogu i nie... ⇖ 871
Ciągle pracuję nad i poszukuję przepisów na wypieki... ⇖ 339
Nigdy do teraz nie jadłam ani orzechowca ani miodownika.... ⇖ 411
Moje ulubione pieczywo śniadaniowe to zdecydowanie... ⇖ 238
Najbardziej lubię ciasto wilgotne, czekoladowe, kremowe,... ⇖ 246
Jeżeli chcesz szybko upiec coś pysznego, coś do kawy, i... ⇖ 219
Z niektórymi potrawami muszę poczekać na TEN dzień,... ⇖ 191
Chleb żytni na zakwasie ma, niewątpliwie, ogromne walory... ⇖ 188
To cudowne letnie ciasto pachnące Francją, Prowansją,... ⇖ 198
Weekendowe pieczywo może być inne niż to codzienne.... ⇖ 225
To taka tarta, którą można jeść bez końca. Ciasto... ⇖ 206
To było znowu to, nagły przypływ ochoty na chałkę, ale... ⇖ 188
Niezależnie od tego, ile mam pracy, warsztatów czy innych... ⇖ 286
Kiedy wpadam w wir warsztatów, nie starcza mi czasu na... ⇖ 196
To prawdziwa uczta dla wielbicieli czekolady, jak ja.Nie... ⇖ 178
Muszę odpocząć od ciast drożdżowych, bo ostatnio było... ⇖ 205
Po pierwszych udanych jagodziankach nabrałam takiej ochoty... ⇖ 198
To takie herbatniki, które chyba każdy zna i lubi. Poza... ⇖ 202
Przepisy czekają na opracowanie, u mnie w kuchni zawsze... ⇖ 213
Pavlova to deser, który u nas zrobił ogromną karierę,... ⇖ 188
Kto nie lubi tarty, a szczególnie tarty z owocami. Maliny,... ⇖ 188
Skubaniec czy też inaczej pleśniak, to to samo, ciasto... ⇖ 171
Tak właśnie, z maślanego ciasta, i nie ma tutaj innej... ⇖ 209
Chleby na zakwasie są najlepsze, niezaprzeczalnie. Jednak... ⇖ 196
I znowu najlepszy? Tak, z całym przekonaniem mogę to... ⇖ 192
Jest parę ciast, które są dla mnie top, do nich należy... ⇖ 217
Lemon curd to już kultowy krem cytrynowo żółtkowy. To... ⇖ 269
To pieczywo francuskie nie wymaga długiego wyrastania,... ⇖ 178
Galette to najlepszy sposób na wykorzystanie owoców,... ⇖ 204
Wiem, kilka dni temu był placek, z pewnością zapytacie:... ⇖ 211
Ciasta drożdżowe w stylu chałki czy brioszki mają... ⇖ 177
Brzmi francusko, czyli pomyślicie, trudne, a wcale nie.... ⇖ 171
Chociaż chleby włoskie mają wiele odmian, to bardzo,... ⇖ 234
Nie jestem wielką znawczynią i miłośniczką kuchni... ⇖ 208
Castagnole to po włosku kasztany, bo te małe pączki są... ⇖ 244
To z całą pewnością moje najlepsze muffiny, bananowe i... ⇖ 265
Wiecie, że rabarbar to warzywo, a dokładnie bylina? Ma... ⇖ 181
Kiedy nie macie pomysłu na obiad czy kolację, a macie... ⇖ 196
Dzisiaj przepis nie dietetyczny, nie wegański czy... ⇖ 221
A ja ciągle poszukuję idealnej receptury na kruche ciasto... ⇖ 219
W ostatnim poście pisałam o mojej nietolerancji glutenu,... ⇖ 239
Kiedy masz trochę tego i tamtego, a musisz zrobić coś na... ⇖ 210
Kiedy mam świeżą dynię, najlepiej Hokkaido, zawsze mam... ⇖ 196
Bardzo lubię ten przepis. To przepis Enriki Della Martira,... ⇖ 216