Najnowsze przepisy
Te ciasteczka wyglądem jakoś specjalnie nie zachwycają,... ⇖ 4
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 4
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 18
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 19
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 18
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 13
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 14
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 20
Japońskie bułeczki maślane z Tangzhong
Bułeczki to mój ulubiony wypiek, upiekłam ich mnóstwo i myślałam, że nic mnie już nie zaskoczy. Trafiłam na te japońskie pieczone inaczej, postanowiłam je wypróbować. Na czym polega różnica? Drożdże to drożdże, muszą zacząć pracować, ciasto musi wyrosnąć, nikt tego nie zmieni. A jednak.W japońskiej metodzie pojawia się Tangzhong, zasmażka z mleka, maki i...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 267
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 195
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 274
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 220
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 192
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 248