Najnowsze przepisy
Charlotte z truskawkami, ciasto bez pieczenia Charlotte z... ⇖ 5
Wędzony schab z gara.
Wieprzowy schab uwędzony w garnku na zrębkach z olchy.Składniki:wieprzowy schab 1 kgwoda 1 litrpeklosól 60 gprzędza wędliniarskaZalewa peklowa:peklosól 80 gcukier 10 gwoda 1 litrWykonanie solanki, peklowanie:Do litra zimnej wody dodajemy peklosól, cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Zimną solanką zalewamy mięso w pojemniku. Mięso musi być całkowicie zalane. Peklujemy 5 dni.Osuszanie:Po okresie peklowania osznurowujemy mięso i wieszamy na kiju. Osuszamy przez kilka godzin...
Przepisy z bloga
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z... ⇖ 38
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 46
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 67
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 64
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 86
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 66
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 57
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 74
Przepisy na czasie
Te bułeczki to prawdziwe mistrzostwo świata. Wychodzą... ⇖ 112
Niezwykle szybki w przygotowaniu, z niewielkiej ilości... ⇖ 103
Ciasto czekoladowe z bananamiSzybkie ciasto na Dzień... ⇖ 69
Takie maleństwa jakiś czas temu upiekłam. Na jeden kęs... ⇖ 66
Mam dzisiaj dla wszystkich dzieci tych małych i całkiem... ⇖ 65
Bananowe serniczki z patelni są idealną propozycją na... ⇖ 65
Pucharek z owocami i jogurtem to szybki i pyszny deserek... ⇖ 63