Najnowsze przepisy
Chłodnik z botwinką, koperkiem, ogórkiem i szczypiorkiem... ⇖ 7
Szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne ciasto. Przepis... ⇖ 229
Te przepyszne ciasto z kremem i truskawkami to połączenie... ⇖ 257
Szybki i łatwy przepis na Biszkopt Szpinakowy który jest... ⇖ 78
Smalec
około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża szczypta soliSłoninę kroimy w paski (grubość taka by łatwo wchodziła w otwór maszynki do mielenia) , chłodzimy w zamrażarce 3-4 godziny . Następnie mielimy maszyna do mielenia mięsa na sitku nr8 .Zmieloną słoninę wytapiany w garnku z grubym dnem na ładny złoty kolor. Na koniec dodajemy całą , obraną cebulę .Wyłączamy smalec i zostawiamy do wystudzenia , następnie wyciągamy cebulę , przelewamy do słoika , kamiennego garnka ....
Przepisy z bloga
2 porcje500 ml mleka 1,5%50 g płatków owsianychszczypta... ⇖ 150
1 polędwica z indyka1/2 czerwonej papryki2 średnie cebule... ⇖ 1162
500 g pieczarek1 średnia cebula1 duża łyżka masła700... ⇖ 61