Najnowsze przepisy
Córka z Grecji to trzeci tom z serii Utracone córki W... ⇖ 3
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 7
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 11
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 2
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 11
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 17
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się... ⇖ 15
Tippaleipä – fiński lany chrust
W Finlandii lany chrust w formie ażurowych gniazdek je się w czasie obchodów pierwszomajowych. Chrust jest bardzo chrupiący i łatwo łamiący się wzbogacony o skórkę cytrynową lub pomarańczową. Pakowny po 2 kawałki a każdy z nich posypany cukrem pudrem. Często popijany Simą (dawniej pitny miód obecnie napój cukrowy ), którą pije się głównie tylko w… Czytaj dalej Tippaleipä – fiński lany chrust
Przepisy z bloga
Prawidłowa nazwa tego ciasta to Kaszak ale źle i... ⇖ 56
Z cyklu obiad na szybko. Zapiekanka na cieście francuskim... ⇖ 66
Pierwszy raz zrobiłam brioszkę i zakochałam się w tym... ⇖ 43
Delikatne, puszyste, lekkie placuszki z nutą cytryny.... ⇖ 70
Fantastyczny drożdżowiec. Zrobienie składa się z kilku... ⇖ 85
Bardzo fajne szybkie danie jednogarnkowe na bazie ryżu.... ⇖ 56
Aromatyczne, bardzo smaczne i nie wymagające zbytnio pracy... ⇖ 44