Najnowsze przepisy
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 3
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 13
Córka z Grecji to trzeci tom z serii Utracone córki W... ⇖ 6
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 11
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 16
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 8
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 12
Tagliatelle al ragu
Klasyczne tagliatelle al ragu, znane też pod nazwą tagliatelle alla bolognese to danie pochodzące z włoskiego regionu Emilia-Romagna. Oryginalne ragu to długo duszony mięsny sos z dodatkiem podsmażonych warzyw, passaty pomidorowej, wina i mleka. Nie dodaje się natomiast czosnku ani przypraw typu bazylia czy oregano, a makaron tagliatelle powinien być jajeczny.Składniki:400 g makaronu...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 356
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 395
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 384
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 464