Najnowsze przepisy
Stan zapalny to naturalna reakcja organizmu na infekcje i... ⇖ 12
2 duże piersi z kurczakaprzyprawy- sól , pieprz biały ,... ⇖ 18
Mizeria stunnigowana, smakuje bombowo!Sezon ogórkowy trwa,... ⇖ 27
Te ciasteczka wyglądem jakoś specjalnie nie zachwycają,... ⇖ 24
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 21
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 38
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 40
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 33
Sos soubise (francuski sos cebulowy)
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pasuje także do innych mięs.Nazwa tego sosu pochodzi od francuskiej miejscowości Soubise.Składniki-1 szkl. mleka-3 łyżki masła-2 łyżki mąki-4 cebule-sól, pieprz-gałka muszkatołowaPrzygotowanieCebule obrać i pokroić. W rondelku...
Przepisy z bloga
Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany... ⇖ 519
Sezon na kurki to jeden z moich ulubionych. Te niepozorne... ⇖ 412