Najnowsze przepisy
Te ciasteczka wyglądem jakoś specjalnie nie zachwycają,... ⇖ 4
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 4
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 17
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 19
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 18
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 13
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 14
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 20
Słowo o lodach #7...
Mogłeś rozchorować się nawet po najwykwintniejszych lodach...(zdjęcie)Do XIX wieku lody stały się bardzo popularne w Wielkiej Brytanii i USA, ale nie pasteryzowane mleko! Oznaczało to, że mleko używane do produkcji lodów często zawierało bakterie powodujące wielokrotnie epidemie szkarlatyny, błonicy (dyfterii) i bylęcej gruźlicy.(źródło)
Przepisy z bloga
Co to jest za atar? Najprościej: znana i używana w kuchni... ⇖ 54
Przepis ze strony supermarketu Morrisons.Składniki:(na... ⇖ 48
Przepis z nieocenionej BBC Good Food.Składniki:(na 4-6... ⇖ 68
[zdjęcie]Mieszana sałatka, robiona zwykle z siekanego... ⇖ 56
Przepis ze strony BBC.Składniki:(kwadratowa blaszka 23cm,... ⇖ 71