Najnowsze przepisy
Stan zapalny to naturalna reakcja organizmu na infekcje i... ⇖ 26
2 duże piersi z kurczakaprzyprawy- sól , pieprz biały ,... ⇖ 29
Mizeria stunnigowana, smakuje bombowo!Sezon ogórkowy trwa,... ⇖ 28
Te ciasteczka wyglądem jakoś specjalnie nie zachwycają,... ⇖ 30
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 25
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 45
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 45
Gruzja - Sałatka z pastą z orzechów włoskich i kolendry
Pasta z orzechów włoskich i kolendry to podstawa gruzińskiej kuchni. Może zostać wykorzystana do wielu rzeczy, ale najczęściej znajdziemy ją w roladkach bakłażanowych lub właśnie w tej sałatce, którą znaleźć można w (naprawdę) każdej restauracji w Gruzji. Składniki (1-2 porcje):- 2 pomidory- 3-4 ogórki gruntowe- 1 ząbek czosnku- garść orzechów...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 211
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 273
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 285
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 430
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 379