Najnowsze przepisy
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 3
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 13
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 16
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 16
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 9
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 12
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 17
Figi nadziewane ricottą, miodem i orzechami
Rewelacyje połączenie smaków: figi nadziewane serem ricotta z odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej, miodem iposienymiorzechami włoskimi. Przepis pochodzi z książki dr Catherine Itsiopoulos pt.: Dieta Śródziemnomorska Książka Kucharska .Składniki:3 świeże figi100 g sera ricotta lub mascarponeszczypta gałki muszkatołowejgarść orzechów włoskich i/lub...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 356
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 395
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 384
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 464