Najnowsze przepisy
Mizeria stunnigowana, smakuje bombowo!Sezon ogórkowy trwa,... ⇖ 14
Te ciasteczka wyglądem jakoś specjalnie nie zachwycają,... ⇖ 15
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 9
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 29
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 32
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 25
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 19
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 19
Ciasto jabłkowo-orzechowe
Bardzo ciekawy przepis z książki Siostry Anastazji, który przykuł moją uwagę. Szarlotka w cieście drożdżowym otoczona kremem i orzechowym biszkoptem. Wierzch udekorowany polewą czekoladową.Składniki blaszka 23/33:Ciasto jabłkowe:jabłka 1 kg,żółtka 4 szt,margaryna 15 dag,mąka pszenna 30 dag,cukier puder 1 łyżka,drożdże 4 dag,śmietana 12 % 2-3 łyżki,cynamon 1-2...
Przepisy z bloga
Super przepis na wykorzystanie białek. Do przepisu... ⇖ 100