Najnowsze przepisy
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się... ⇖ 6
Przepis na przepyszne, puszyste i fajnie wilgotne ucierane... ⇖ 10
Chłodnik z botwinką, koperkiem, ogórkiem i szczypiorkiem... ⇖ 12
Szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne ciasto. Przepis... ⇖ 239
Te przepyszne ciasto z kremem i truskawkami to połączenie... ⇖ 279
Chleb na maślance
Chleb na maślanceJeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący z wierzchu i wilgotny w środku. Długo utrzymuje świeżość dzięki maślance.Składniki:500 g mąki pszennej typ 650400 ml maślanki50 ml ciepłej wody7 g suchych drożdży1 łyżeczka cukru2 łyżeczki soliSposób wykonania:I etapWszystkie składniki w temperaturze pokojowej.Ciepłą wodę łączymy z drożdżami, cukrem i dwiema łyżkami mąki. Mieszamy dobrze, przykrywamy...
Przepisy z bloga
Lekka marynata do drobiu z grilla Jeżeli zależy nam na... ⇖ 36
Pizzerinki z ciasta francuskiego Bardzo prosta przekąska... ⇖ 42
Pesto z pietruszki i orzechów włoskich Pesto zawsze warto... ⇖ 43
Koperty z ciasta francuskiego Szybka przekąska z gotowego... ⇖ 48