Najnowsze przepisy
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 7
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 11
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się... ⇖ 8
Zapraszam do kulinarnej podróży, gdzie harmonia smaków... ⇖ 10
Przepis na przepyszne, puszyste i fajnie wilgotne ucierane... ⇖ 26
Chłodnik z botwinką, koperkiem, ogórkiem i szczypiorkiem... ⇖ 16
Biszkopt francuski maślany
Biszkopt francuski maślanyLekki, wilgotny biszkopt prosty do wykonania. Harmonijnie łączy się z różnymi kremami. Doskonały do użycia jako ciasto tortowe. Sekret jego walorów tkwi w porządnym ubiciu masy jajecznej.Składniki na formę 20 cm:6 jaj średniej wielkości40 g skrobi kukurydzianej150 g cukru10 g cukru wanilinowego140 g mąki80 g masła 82 %Sposób wykonania:Jajka całe (nie rozdzielamy białek od żółtek) wbijamy do misy miksera, wsypujemy cały cukier i cukier...
Przepisy z bloga
Lekka marynata do drobiu z grilla Jeżeli zależy nam na... ⇖ 36
Pizzerinki z ciasta francuskiego Bardzo prosta przekąska... ⇖ 43
Pesto z pietruszki i orzechów włoskich Pesto zawsze warto... ⇖ 44
Koperty z ciasta francuskiego Szybka przekąska z gotowego... ⇖ 48