Najnowsze przepisy
Mizeria stunnigowana, smakuje bombowo!Sezon ogórkowy trwa,... ⇖ 1
Te ciasteczka wyglądem jakoś specjalnie nie zachwycają,... ⇖ 10
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 9
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 24
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 26
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 19
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 16
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 16
Anielskie ruchańce
Anielskie ruchance to drozdzowe racuchy wywodzace sie z Aniolowa (gm. Paslek). Historia i receptura wypieku wywodzi sie ze starych warminskich zwyczajow i siega lat 40. ubieglego wieku. To lekko podluzne, pieczone placki przypominajace z wygladu paczki, zostaly docenione w kraju. I nic dziwnego, bo sa pyszne. W tym roku trafily na liste produktow tradycyjnych, ktora prowadzi Ministerstwo Rolnictw...
Przepisy z bloga
Składniki :3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszekCiasto:150... ⇖ 547
Jestem przekonany, że brownie z musem malinowym posmakuje... ⇖ 597
Składniki :250 ml śmietany do ubijania 30% lub 36% zimna7... ⇖ 607