Najnowsze przepisy
Składniki: mięso mielone wieprzowo-wołowe 70 dag, jajka... ⇖ 18
Ogony wieprzowe dla większości są obrzydliwe, czyż nie?... ⇖ 13
Chleb pszenno -żytni z kminkiemProsty do upieczenia,... ⇖ 26
Sałatka pomidorowa naszego dzieciństwaRodzice mieli przy... ⇖ 33
To proste i uniwersalne danie, wystarczy kilka składników... ⇖ 30
Kluseczki z kaszy manny z sosem pieczarkowym to pomysł na... ⇖ 34
Oto przepisy na pyszne warstwowe sałatki na imprezę! To... ⇖ 181
W dzisiejszym zabieganym świecie, wielu z nas szuka... ⇖ 52
Ciasto można by rzec Spontan . Powstało, bo jogurt był... ⇖ 29
Szakszuka z pomidorami Szakszuka / shakshuka / chakchouka... ⇖ 35
Tuszonka ze ścinek wp (tzw-mięso gulaszowe).
SUROWIEC-ścinki wp (tzw-mięso gulaszowe).- skórki wp 50 g /kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosól 16 g/kg-cebula suszona 3 g/kg-pieprz czarny 2 g/kg-liść laurowy 0,5 g/kg-ziele angielskie 0,5 g/kg-wywar ze skórek lub woda 50 ml /kgWYKONANIEMięso kroimy w kostkę 3 cm i peklujemy zalecaną dawką peklosoli, zostawiamy w lodówce w temp 4-6 st. na 2 dni. Po tym...
Przepisy z bloga
SUROWIEC-boczek 4 kg-szynka 3 kg-karkówka 3kgPRZYPRAWY I... ⇖ 402
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielone było na maszynce nr.8-1 kg... ⇖ 94
SUROWIEC-1 kg policzków-4 nogi wp-1 tylna golonkaPRZYPRAWY... ⇖ 95
Policzki wieprzowe w galarecie to wyrób który powstał... ⇖ 113
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielone było maszynkę nr 8-boczek... ⇖ 110
SUROWIEC-karkówka 1.3 kg-pachwina bez skóry 1.7 kg (... ⇖ 139
Przepisy na czasie
Takie maleństwa jakiś czas temu upiekłam. Na jeden kęs... ⇖ 3769
W końcu nadszedł ten czas, aby spisać ten przepis w... ⇖ 2259
Ciasto z truskawkami to świetna propozycja na weekendowy... ⇖ 2240
Sernik zebra na zimno jest bardzo prosty w wykonaniu, a po... ⇖ 1436
Parówki zapiekane w chlebie tostowym to bardzo prosta i... ⇖ 1428
Prosty przepis na pyszne nadziane bułeczki, u mnie z... ⇖ 889
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na... ⇖ 795
Prosta sałatka grillowaSałatki grillowe powinny być... ⇖ 740