Najnowsze przepisy
Charlotte z truskawkami, ciasto bez pieczenia Charlotte z... ⇖ 11
Sos soubise (francuski sos cebulowy)
Sos soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pasuje także do innych mięs.Nazwa tego sosu pochodzi od francuskiej miejscowości Soubise.Składniki-1 szkl. mleka-3 łyżki masła-2 łyżki mąki-4 cebule-sól, pieprz-gałka muszkatołowaPrzygotowanieCebule obrać i pokroić. W rondelku...
Przepisy z bloga
Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany... ⇖ 531
Sezon na kurki to jeden z moich ulubionych. Te niepozorne... ⇖ 418
Uwielbiam klasyczny hummus, ale lubię też go od czasu do... ⇖ 473
Siekane kotlety są fajną alternatywą dla zwykłych... ⇖ 504
Lubię proste i wytawne muffinki. Chociaż często są... ⇖ 535
Przepisy na czasie
Te bułeczki to prawdziwe mistrzostwo świata. Wychodzą... ⇖ 114
Niezwykle szybki w przygotowaniu, z niewielkiej ilości... ⇖ 105
Ciasto czekoladowe z bananamiSzybkie ciasto na Dzień... ⇖ 71
Mam dzisiaj dla wszystkich dzieci tych małych i całkiem... ⇖ 68
Takie maleństwa jakiś czas temu upiekłam. Na jeden kęs... ⇖ 68
Bananowe serniczki z patelni są idealną propozycją na... ⇖ 66
Pucharek z owocami i jogurtem to szybki i pyszny deserek... ⇖ 64