Najnowsze przepisy
Charlotte z truskawkami, ciasto bez pieczenia Charlotte z... ⇖ 13
Figi nadziewane ricottą, miodem i orzechami
Rewelacyje połączenie smaków: figi nadziewane serem ricotta z odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej, miodem iposienymiorzechami włoskimi. Przepis pochodzi z książki dr Catherine Itsiopoulos pt.: Dieta Śródziemnomorska Książka Kucharska .Składniki:3 świeże figi100 g sera ricotta lub mascarponeszczypta gałki muszkatołowejgarść orzechów włoskich i/lub...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 364
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 401
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 392
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 471
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 363
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 691
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 612
Przepisy na czasie
Te bułeczki to prawdziwe mistrzostwo świata. Wychodzą... ⇖ 115
Niezwykle szybki w przygotowaniu, z niewielkiej ilości... ⇖ 105
Ciasto czekoladowe z bananamiSzybkie ciasto na Dzień... ⇖ 72
Mam dzisiaj dla wszystkich dzieci tych małych i całkiem... ⇖ 70
Takie maleństwa jakiś czas temu upiekłam. Na jeden kęs... ⇖ 68
Bananowe serniczki z patelni są idealną propozycją na... ⇖ 66
Pucharek z owocami i jogurtem to szybki i pyszny deserek... ⇖ 64