Najnowsze przepisy
Charlotte z truskawkami, ciasto bez pieczenia Charlotte z... ⇖ 15
Cantucci
Toskanskie kruche ciasteczka Cantucci (zwane rowniez Cantuccini) z calymi migdalami, pieczone dwa razy dzieki czemu sa bardzo chrupiace i mozna je przechowywac przez kilka tygodni w szczelnym pojemniku. Przed zjedzeniem mozna je zanurzyc w Vin Santo lub kawie.Skladniki:2 jaja180 g cukru260 g maki pszennejlyzeczka proszku do pieczenia110 g migdalowlyzka likieru migdalowegoskorka otarta z cytr...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 364
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 401
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 392
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 471
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 364
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 691
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 613
Przepisy na czasie
Te bułeczki to prawdziwe mistrzostwo świata. Wychodzą... ⇖ 116
Niezwykle szybki w przygotowaniu, z niewielkiej ilości... ⇖ 106
Mam dzisiaj dla wszystkich dzieci tych małych i całkiem... ⇖ 72
Ciasto czekoladowe z bananamiSzybkie ciasto na Dzień... ⇖ 72
Takie maleństwa jakiś czas temu upiekłam. Na jeden kęs... ⇖ 68
Bananowe serniczki z patelni są idealną propozycją na... ⇖ 66
Pucharek z owocami i jogurtem to szybki i pyszny deserek... ⇖ 64