Najnowsze przepisy
Charlotte z truskawkami, ciasto bez pieczenia Charlotte z... ⇖ 15
Bułki drożdżowe bez zaczynu
Bułki drożdżowe bez zaczynu to moje odkrycie roku. To taki lifehack z którym się już nie rozstanę. Chodzi tu o sposób przygotowania ciasta drożdżowego. Wszystkie składniki używamy prosto z lodówki, nic nie podgrzewamy. Po prostu zagniatamy ciasto i wstawiamy go do lodówki do wyrośnięcia na ok. 12 godz. Zimna temperatura drożdżom nie zaszkodzi, będą pracować wolniej. Natomiast ciepła (jak przy metodzie z podgrzewaniem mleka) już może. Tak mówi prekursorka tej metody...
Przepisy z bloga
Babka jogurtowa kawowo kakaowa to najprostsze ciasto na... ⇖ 202
Ślimaczki drożdżowe z serkiem i jabłkami to kontynuacja... ⇖ 102
Zdrowe ciastka orzechowe z 3 składników to ekspresowy... ⇖ 157
Sernik borówkowy RAW czyli moje kolejne doświadczenia z... ⇖ 162
Ciasto orzechowe ze śliwkami, czyli od razu widać, że... ⇖ 280
Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek – zdrowe ciastka... ⇖ 199
Brownie Ferrero Rocher to była moja zachcianka. Od dawna... ⇖ 235
Deser z jogurtem skyr i śliwkami to prosta i zdrowsza... ⇖ 227
Sernik na cieście ucieranym ze śliwkami to prawdziwy raj... ⇖ 225
Przepisy na czasie
Te bułeczki to prawdziwe mistrzostwo świata. Wychodzą... ⇖ 115
Niezwykle szybki w przygotowaniu, z niewielkiej ilości... ⇖ 106
Ciasto czekoladowe z bananamiSzybkie ciasto na Dzień... ⇖ 72
Mam dzisiaj dla wszystkich dzieci tych małych i całkiem... ⇖ 71
Takie maleństwa jakiś czas temu upiekłam. Na jeden kęs... ⇖ 68
Bananowe serniczki z patelni są idealną propozycją na... ⇖ 66
Pucharek z owocami i jogurtem to szybki i pyszny deserek... ⇖ 64