Wszystkie przepisy z bloga :: majaskorupska.blogspot.com
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 267
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 195
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 273
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 219
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 191
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 248
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 261
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 244
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 259
I znowu kolejny skubaniec, wiem, znowu. Po pierwsze, jest... ⇖ 1030
Kiedy masz banany, które pokrywają się już brązowymi... ⇖ 260
Możecie mi wierzyć albo nie, ale do zeszłej jesieni,... ⇖ 312
Jeżeli jeszcze nie przejedliście się piernikiem, ja nie... ⇖ 330
Nie jestem szczególną wielbicielką kremów, wolę zupy,... ⇖ 333
Bułeczki to mój ulubiony wypiek, upiekłam ich mnóstwo i... ⇖ 328
Piekłam piernik, do którego potrzebowałam tylko białka,... ⇖ 452
Czy ciasto marchewkowe jest świąteczne? Dla mnie bardzo,... ⇖ 375
Lubię pisać, ale dzisiaj z czasem słabo, mimo, że to... ⇖ 362
Czy zimowa pora to czas na pieczenie szarlotki? Nie wiem... ⇖ 418
Dawno mnie tu nie było, na moje usprawiedliwienie mam to,... ⇖ 991
I znowu była długa przerwa na blogu. Na blogu i nie... ⇖ 876
Ciągle pracuję nad i poszukuję przepisów na wypieki... ⇖ 344
Nigdy do teraz nie jadłam ani orzechowca ani miodownika.... ⇖ 416
Moje ulubione pieczywo śniadaniowe to zdecydowanie... ⇖ 240
Najbardziej lubię ciasto wilgotne, czekoladowe, kremowe,... ⇖ 249
Jeżeli chcesz szybko upiec coś pysznego, coś do kawy, i... ⇖ 222
Z niektórymi potrawami muszę poczekać na TEN dzień,... ⇖ 195
Chleb żytni na zakwasie ma, niewątpliwie, ogromne walory... ⇖ 196
To cudowne letnie ciasto pachnące Francją, Prowansją,... ⇖ 202
Weekendowe pieczywo może być inne niż to codzienne.... ⇖ 228
To taka tarta, którą można jeść bez końca. Ciasto... ⇖ 211
To było znowu to, nagły przypływ ochoty na chałkę, ale... ⇖ 194
Niezależnie od tego, ile mam pracy, warsztatów czy innych... ⇖ 290
Kiedy wpadam w wir warsztatów, nie starcza mi czasu na... ⇖ 198
To prawdziwa uczta dla wielbicieli czekolady, jak ja.Nie... ⇖ 182
Muszę odpocząć od ciast drożdżowych, bo ostatnio było... ⇖ 209
Po pierwszych udanych jagodziankach nabrałam takiej ochoty... ⇖ 204
To takie herbatniki, które chyba każdy zna i lubi. Poza... ⇖ 206
Przepisy czekają na opracowanie, u mnie w kuchni zawsze... ⇖ 220
Pavlova to deser, który u nas zrobił ogromną karierę,... ⇖ 193
Kto nie lubi tarty, a szczególnie tarty z owocami. Maliny,... ⇖ 194
Skubaniec czy też inaczej pleśniak, to to samo, ciasto... ⇖ 173
Tak właśnie, z maślanego ciasta, i nie ma tutaj innej... ⇖ 214
Chleby na zakwasie są najlepsze, niezaprzeczalnie. Jednak... ⇖ 201
I znowu najlepszy? Tak, z całym przekonaniem mogę to... ⇖ 197
Jest parę ciast, które są dla mnie top, do nich należy... ⇖ 223
Lemon curd to już kultowy krem cytrynowo żółtkowy. To... ⇖ 274
To pieczywo francuskie nie wymaga długiego wyrastania,... ⇖ 182
Galette to najlepszy sposób na wykorzystanie owoców,... ⇖ 208
Wiem, kilka dni temu był placek, z pewnością zapytacie:... ⇖ 217
Ciasta drożdżowe w stylu chałki czy brioszki mają... ⇖ 180
Brzmi francusko, czyli pomyślicie, trudne, a wcale nie.... ⇖ 178
Chociaż chleby włoskie mają wiele odmian, to bardzo,... ⇖ 241
Nie jestem wielką znawczynią i miłośniczką kuchni... ⇖ 214
Castagnole to po włosku kasztany, bo te małe pączki są... ⇖ 252
To z całą pewnością moje najlepsze muffiny, bananowe i... ⇖ 272
Wiecie, że rabarbar to warzywo, a dokładnie bylina? Ma... ⇖ 184
Kiedy nie macie pomysłu na obiad czy kolację, a macie... ⇖ 200
Dzisiaj przepis nie dietetyczny, nie wegański czy... ⇖ 226
A ja ciągle poszukuję idealnej receptury na kruche ciasto... ⇖ 223
W ostatnim poście pisałam o mojej nietolerancji glutenu,... ⇖ 242
Kiedy masz trochę tego i tamtego, a musisz zrobić coś na... ⇖ 215
Kiedy mam świeżą dynię, najlepiej Hokkaido, zawsze mam... ⇖ 200
Bardzo lubię ten przepis. To przepis Enriki Della Martira,... ⇖ 217